Васрсење Господа Исуса Христа
Недеља, 2. Мај 2021.    Празници

Прослава Васрса у нашем граду започело је на Велики четвртак најпре јутарњом Литургијом а у вечерњим сатима читањем Страсних јеванђеља.

Велики петак дан страдања Господњег обележено је службама типиком прописаних за тај дан. Црарски Часови служени су у храму светог Пантелејмона у Доњем Романовцу, а вечерња служба са изношењем плаштанице у поподневним часовима у храму светог Ђорђа у Сурдулици, да би у 20 часова било служено опело Христово(Статије).

                                           + Васкрс+

Васкршња радост се објављује како у свим храмовима широм православне васељене  тако и код нас тачно у поноћ звоњавом звона и васкршњим јутрењем на коме је јереј Душан Џонић васкршњим поздравом ХРИСТОС ВАСКРСЕ поздравио окупљени народ. Света Литургија у преподневним часовима којом је началствовао старешина сурдуличког храма протојереј Далибор Томић била је јако посећена од стране верног народа, нарочито оних који су се постом, покајањем и молитвом припремали за нај радоснији дан за православне хришћане.  Традиционални културно-уметнички програм који је сваке године био припреман за најмлађе ипак није одржан због епидемиолошких мера. Уместо тога уприличена је изложбена поставка радова ученика веронауке, као и мини зоо врт у порти храма.

Црквена општина Сурдулица
Улица Томе Ивановића 26 • 17530 Сурдулица
Телефони: (+381 17) 814 951 и 814 950