Деветнаеста годишњица НАТО бомбардовања
Субота, 24. Март 2018.
Празници
Ваздушни напади НАТО снага на Србију, односно тадашњу СРЈ, почели су на данашњи дан пре 19 година. За 78 дана погинуло је између 1.200 и 2.500 људи.

Погинуо је 1.031 припадник Војске и српске полиције, а теже и лакше рањено око 6.000 цивила, међу њима 2.700 деце. Рањена су 5.173 војника и полицајца, а десетак особа се и даље воде као нестале. Укупна материјална штета процењена је на више десетина милијарди долара.

   Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, са свештенством сурдуличког храма одслужио је парастос страдалим жртвама Нато агресије на тадашњу СРЈ на Масуричком гробљу у Сурдулици где су сахрањене жртве страдале у Санаторијуму у Сурдулици. Венце су положили представници јавних установа и предузећа, војске и полиције. Припадници војске Србије испалили су почасни плотун.
  У галерији сурдуличког културног центра отворена је изложба ратних документарних фотографија, на којој су посетиоци поред фотографија могли да виде и новинске чланке и извештаје тих дешавања као и тв репортаже са лица места.