ВАСКРСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ
Недеља, 28. Април 2019.
Празници
Васкршње празнике црквена општина Сурдулица са својим верним народом прославила је у духу хришћанског поимања најпре тужних дана од Велике среде каде је издат наш Спаситељ, преко његовог хапшења, мучења и распећа, до оног најрадоснијег дана победе његове над смрћу.
На велики Петак Царски часови су служени у храму светог Пантелејмона у Доњем Романовцу, службом је началствовао протојереј- ставрофор Никола Петров. Вечерњу службу у храму светог Георгија служио је јереј Душан Џонић, унасдтавку је одржана литија са плаштаницом након чега је присутни народ целивао плаштаницу као симбол Христовог тела скинутог са крста.

Најрадоснијим поздравом ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!! верном народу на васкршњој литургији обратио се старешина сурдуличке цркве протојереј Далибор Томић уз саслужење јереја Душана Џонића. Литургији је присуствовао велики број верника, и примио свету тајну причешћа.

Након литургије и поделе васкршњих јаја у порти цркве приређен је програм у сарадњи са сурдуличким културним центром у склопу ког су се представили хор " Ад либитум" у плесна група " Мoonwalk".
За најмлађе је направљен мини зоо врт.